Korhonen Oy

 
 

Mökki tai huvila, Paltamo, Mieslahti

Kuusikkoniementie 6, 88300 Paltamo

25.0 m2 | 179 000 € | saunamökki ja omakotitalon rakennuspaikka


Päivi Rantanen
044 5639 671, paivi.rantanen@tkt-korhonen.fi

Myytävänä vanha maatila noin 14,7 hehtaaria upealla paikalla Oulujärven rannalla Paltamon Mieslahdessa. Kuusikkoniemi-niminen tila sijaitsee hyvällä sijainnilla Paltamon keskustan läheisyydessä. Tilavassa idyllisessä pihapiirissä on nurmikkoa, puita, pensaita, metsämaata ja vanhaa peltoa. Rannalla sijaitseva talviasuttava saunamökki on rakennettu Honkarakenteen pyöröhirrestä vuonna 2009. Saunamökissä on laatoitetut pesutilat ja puulämmitteinen sauna, suojaisa kuisti sekä valoisa tupa parvella. Rakennuksessa on sähköt ja kunnallinen vesijohto. Näkymät avautuvat kolmeen suuntaan järvelle päin. Tilalla sijaitsee vanhoja maatalousrakennuksia, mm. hirsirakenteinen pihasauna sekä purkukuntoiset vanha talo ja navetta. Vanhassa talossa on kaksi kamaria, tupa ja keittiö. Leivinuuni, muuratut uunit ja keittiössä puuliesi ovat toimivia. Kiinteistön ostajalla on mahdollisuus rakentaa vanhan talon tilalle uusi, toiveiden mukainen omakotitalo. Vanhan talon kohdalle on osoitettu voimassa olevassa yleiskaavassa asuinrakennuksen rakennuspaikka. Tila on kaavoitettu uudelleen asemakaavalla, joka ei ole vielä lainvoimainen. Uudessa asemakaavassa tilalla olisi rakennusoikeudet rantaan tulevaan loma-asuntoon sekä rakennuspaikka kahdelle omakotitalolle. Rakentaminen vaatii poikkeamisluvan ja edellyttää, ettei rakentaminen ei ole nykyisin voimassa olevan yleiskaavan vastaista tai hyväksytyn, mutta ei vielä lainvoimaisen asemakaavan vastaista. Kiinteistöllä on valmiina sähköliittymä ja kunnallinen vesiliittymä, kunnallinen viemäri sijaitsee tilan rajalla. Matkaa Paltamon keskustaan ja golfkentälle n. 4 km.

Ladataan karttaa...

Rakennus

Tyyppi Mökki tai huvila
Sijainti Kuusikkoniementie 6, 88300, Paltamo
Tilat saunamökki ja omakotitalon rakennuspaikka
Asuin- / kokonaispinta-ala 25.0 m2 / 34.8 m2
Rakennusvuosi 2009
Kattotyyppi/kate harja/huopa
Kerros/Kerroksia 1
Lämmitys sähkö, varaava takka Hopealoimu
Rakennusaine pyöröhirsi 190 mm
Energiatodistus Ei ole
Tilat/pinta-alat Rannassa Honkarakenteen pyöröhirsinen Severi saunamökki, jossa tupa, parvi, sauna, pesuhuone ja kuisti n. 25 m2, käyttöala parven ja kuistin kanssa noin 46 m2, ulkokäymälä, lato. Rakennuksessa sähköt, kunnan vesijohto. Saunassa ja pesuhuoneessa lattialämmitys. Rantaviivaa noin 300 m. Omakotitalon rakennuspaikalla vanha purkukuntoinen talo, rv. 49-51. Talossa kaksi kamaria, tupa ja keittiö. Leivinuuni, muuratut uunit ja keittiössä puuliesi ovat toimivia. Purkukuntoinen navetta. Hirsirakenteinen pihasauna.
Keittiön kuvaus jääkaappi, sähköliesi, kaapistot
Kylpyhuoneen kuvaus erillinen biokäymälä
Sauna Kyllä
Vapautuu Vapautuminen sopimuksen mukaan
Lisätietoja Kumpaankin rakennukseen on sähköliittymät, omat mittarit. Kunnan vesijohto tulee vanhan rakennuksen pihakaivoon, jossa mittari ja siitä putki rantasaunaan. Kunnan viemäriliittymä tilan rajalla. Saunamökissä on ollut lämmöt päällä myös talvella. Pintamateriaalit: Saunamökissä seinät hirsipinnalla, lautalattiat, pesutilat laatoitettu, saunan lattia laatoitettu.

Kiinteistö

Kunta/kaupunki Paltamo
Kylä/Kaup.osa Mieslahti
Kiinteistötunnus 578-405-34-10
Tontin pinta-ala 147470 m2
Tontin omistus Oma
Kunnallistkn. Vesijohto, viemäri rajalla
Maaperä ja kasvusto tasaista
Pihapiirissä nurmikkoa, puita, pensaita, metsämaata ja peltoa
Kaavoitustiedot Paltamon kunta
Kaavoitustilanne Asemakaava
Rakennusoikeus AP
Rasitteet / oikeudet Tieoikeudet, osuudet yhteiseen vesialueeseen
Lisätietoja Tilalla on voimassa oleva yleiskaava. Paltamon kunta on hyväksynyt tilalle uuden asemakaavan, joka ei ole lainvoimainen. Rakentaminen tilalle vaatii poikkeamisluvan ja edellyttää ettei, rakentaminen ei ole nykyisin voimassa olevan yleiskaavan vastaista tai hyväksytyn, mutta ei vielä lainvoimaisen asemakaavan vastaista. Voimassa olevan osayleiskaavan mukaiset kaavamääräykset: AP = pientalovaltainen asuntoalue. Merkinnällä on osoitettu vakituiselle asutukselle varatut rakennuspaikat, jotka eivät rajoitu rantaan. Alueelle sijoittuvan uuden rakennuspaikan tulee olla vähintään 5000 m2 suuruinen. Rakennuspaikalle saa rakentaa enintään yhden 2-kerroksisen asuinrakennuksen. Asuinrakennuksen lisäksi rakennuspaikalle saa rakentaa enintään 4 kpl talousrakennuksia. Rakennusten yhteenlaskettu kerrosala saa rakennuspaikalla olla 10 % rakennuspaikan pinta-alasta, kuitenkin enintään 600 k-m2, josta päärakennuksen osuus on enintään 350 k-m2. Talousrakennuksille tulee varata vähintään 40 % rakennusoikeudesta. Asemakaava (ei lainvoimainen): AO = erillispientalojen korttelialue. Tilalla on kaksi pientalon rakennuspaikkaa. Molemmille rakennuspaikoille saa rakentaa pientalon, jonka asuntokerrosala on 200 k-m2 ja talous- ja huoltotilojen kerrosala 100 k-m2. Lisäksi rantaan on kaavoitettu paikka loma-asunnolle. RA = loma-asuntojen korttelialue, asuntokerrosala 150 k-m2 ja talous- ja huoltotilojen kerrosala 50 k-m2.

Asuinaluetietoja

Palvelut Paltamossa 4 km, Paltamo golf 4 km
Liikenneyhteydet Päätieltä noin 600 m
Lisätietoja Tässä tilaisuus yhdistää vapaa-ajan asuminen ja omakotiasuminen upealla paikalla Oulujärven rannalla. Matkaa Paltamon keskustaan vain 4 km. Tilalla Honkarakenteen pyöröhirrestä vuonna 2009 rakennettu rantasauna ja tupa parvineen. Omakotitalon rakennuspaikalla vanha purettava talo, jota on käytetty kesäaikana loma-asuntona.

Asumiskustannukset

Kiinteistövero 178.74 EUR/v

Hintatiedot

Velaton hinta 179 000 €
Myyntihinta 179 000 €